A fost stare de alertă pe Aeroportul Internaţional din Sibiu. Toţi pasagerii au fost evacuaţi de urgenţă, după ce s-a descoperit un colet suspect

DISTRIBUIȚI

A fost stare de alertă pe Aeroportul Internaţional din Sibiu. Toţi pasagerii au fost evacuaţi de urgenţă, după ce s-a descoperit un colet suspect. La faţa locului au fost chemaţi şi pirotehniştii. Aceştia au verificat coletul şi au stabilit, în cele din urmă, că alarma a fost una falsă. După mai bine de o oră şi jumătate de teroare, activitatea pe aeroport a fost reluată.

Alarma s-a dat în jurul orei 14, după ce o persoană a anunţat autorităţile că în terminal a fost depistat un colet suspect, o geantă de mici dimensiuni. Imediat s-a declanşat starea de alertă iar poliţiştii de frontieră au evacuat toţi pasagerii din terminal, dar şi parcarea aeroportului.

La aerogară au fost chemaţi de urgenţă şi pirotehniştii. Aceştia au preluat pachetul şi l-au dus în altă parte pentru a-l verifica amănunţit. De îndată ce coletul a fost preluat în siguranţă de genişti, pasagerii au fost lăsaţi să reintre în terminalul Aeroportului Internaţional Sibiu.

După 90 de minute de tensiune, s-a dovedit că pachetul suspect era de fapt o geantă cu un laptop. Bagajul aparţinea unei femei care venise de la Munchen la Sibiu. Aceasta a realizat că îi lipseşte laptopul abia când a ajuns la cazare.

Din cauza incidentului, zborurile au înregistrat mici întârzieri, dar nicio cursă nu a fost anulată.