A fost rupere de nori noaptea trecută în toată zona Moldovei, spre disperarea oamenilor care s-au trezit captivi în calea puhoaielor. Zeci de localităţi din Vaslui, Bacău şi Neamţ au ajuns în scurt timp sub ape

DISTRIBUIȚI

A fost rupere de nori noaptea trecută în toată zona Moldovei, spre disperarea oamenilor care s-au trezit captivi în calea puhoaielor. Zeci de localităţi din Vaslui, Bacău şi Neamţ au ajuns în scurt timp sub ape. Pentru a fi prevedinte pierderi de vieţi,  aproape 100 de oameni au fost evacuaţi. Au rămas însă izolaţi cu sutele după ce gospodăriile şi locuinţele au fost măturate de viitură. Pagubele sunt importante, se plâng oamenii, iar pompierii lucrează şi acum pentru a scoate apa din curţi.

A fost prăpăd, noaptea trecută, în judetul Vaslui. Peste 100 de case şi alte câteva sute de gospodării au fost cuprinse de ape.

La Doagele, oamenii numără acum, cu lacrimi în ochi, pagubele şi încearcă să mai salveze câte ceva din casele inundate. Au privit neputincioşi, întreaga noapte, cum munca de-o viaţă se duce pe apa… sâmbetei. 19 oameni au fost evacuaţi şi cazaţi la căminul cultural din sat. Alte familii, înnebunite de spaimă, s-au refugiat la rudele din alte sate.

Râul Tutova s-a aflat sub cod roşu de inundaţii şi a făcut prăpăd. Apa care a măturat zeci de curţi din judeţul Vaslui a măsurat în unele locuri chiar şi un metru. Ca să ajungă la sinistraţi, pompierii s-au luptat ore bune cu viitura care a inundat singura cale de acces către sat.

În judeţul Bacău, viitura a rupt un pod, aşa că zeci de familii au rămas izolate, în mijlocul apelor.

Şi în judeţul Bihor au fost probleme. După o ploaie de câteva zeci de minute, canalizările au cedat iar străzile s-au umplut de apă. Iar în Dâmboviţa, pompierii militari au lucrat fără încetare pentru a scoate apa din beciurile şi subsolurile caselor.

În total, aproape 100 de oameni au fost evacuaţi din calea puhoaielor, iar pompierii au intervenit cu motopompe pentru a scoate apa din curţile şi casele sinistraţilor.