A fost pericol de explozie în apropiere de Galaţi, după ce o cisternă încarcată cu GPL s-a fisurat! S-a întâmplat pe DN 25, în apropiere de localitatea Traian. Şoferul a dus cisterna la un kilometru distanţă, pe un câmp, apoi a anunţat pompierii. Circulaţia rutieră a fost blocată în zonă, la fel şi cea feroviară

DISTRIBUIȚI

A fost pericol de explozie în apropiere de Galaţi, după ce o cisternă încarcată cu GPL s-a fisurat! S-a întâmplat pe DN 25, în apropiere de localitatea Traian. Şoferul a dus cisterna la un kilometru distanţă, pe un câmp, apoi a anunţat pompierii. Circulaţia rutieră a fost blocată în zonă, la fel şi cea feroviară. Şi, din cauză că încărcătura putea sări în aer, toate cele aproximativ 500 de persoane care locuiesc în apropiere au fost evacuate!

Autocisterna plină cu gaz GPL aparţine unei fime din Călăraşi şi plecase din Galaţi spre Tecuci, pentru a alimenta distribuitorii din zonă. În apropiere de Traian, şoferul a văzut în oglindă că pierde gaz.

A sunat apoi la 112 şi a anunţat pericolul. Imediat, atât pompierii cât şi poliţiştii au venit la locul incidentului. Traficul a fost redirecţionat, aşa încât în eventualitatea unei explozii să nu se înregistreze victime.

În plus, toate cele 200 de gospodării din zonă au fost evacuate.

Pericolul de explozie a fost uriaş, aşa că au mai fost chemaţi în zonă pompierii brăileni, specializaţi în situaţii iminente de deflagraţie. cea mai rapidă şi sigură soluţie a fost eliberarea controlată a gazului în atmosferă.

După aproape patru ore, operaţiunea s-a încheiat şi atât traficul feroviar cât şi cel rutier au revenit la normal. Pompierii au stabilit că cisterna a avut o defecţiune la sistemul de evacuare, aşa că au amendat societatea care o deţine cu 5000 de lei.