A fost panică la Iaşi, după ce un criminal deosebit de periculos a fost liber aproape 24 de ore! Fugise de la Spitalul de Psihiatrie din Iaşi, unde era internat pentru că şi-a ucis mama şi bunica. Şi-ar fi premeditat cu atenţie evadarea, susţine managerul spitalului, care a analizat cu atenţie imaginile de pe camerele de supraveghere. În urmă cu aproape patru ore, individul a fost prins la aproximativ 3 kilometri de spital

DISTRIBUIȚI

A fost panică la Iaşi, după ce un criminal deosebit de periculos a fost liber aproape 24 de ore! Fugise de la Spitalul de Psihiatrie din Iaşi, unde era internat pentru că şi-a ucis mama şi bunica. Şi-ar fi premeditat cu atenţie evadarea, susţine managerul spitalului, care a analizat cu atenţie imaginile de pe camerele de supraveghere. În urmă cu aproape patru ore, individul a fost prins la aproximativ 3 kilometri de spital. Vă avertizez că urmează detalii care vă pot afecta emoţional.

Silviu Cătălin Tecuţă are 24 de ani, iar acum şase ani, tot în octombrie, şi-a ucis mama şi bunica. S-a ajuns la crime din cauză că deşi era diagnosticat  încă de la vârsta de 15 ani cu schizofrenie, nu a stat internat în permanenţă la psihiatrie. Cu tatăl mai mult plecat, fiind căpitan pe vas, băiatul a rămas în grija mamei şi a bunicii. Mama, pe atunci consilier în cadrul APIA, a crezut că-şi poate ţine sub control fiul minor, bolnav psihic, şi-l externa, de fiecare dată, pe propria răspundere. Pe 5 octombrie 2011, acesta nu îşi mai luase de două zile tratamentul, iar asta i-ar fi declanşat nebunia criminală.

Fără a fi un credincios, Silviu a ales atunci să se confeseze unui preot paroh, vecin cu el de stradă.

În ciuda stigmatului unei boli cumplite, Silviu a excelat la şcoală. Olimpic la română şi latină, el a fost transferat la cel mai bun liceu din Iaşi. A lipsit o perioadă din cauza problemelor neorologice, însă i-a uimit pe toţi, când a reuşit, într-o singură vară, să recupereze materia unui an întreg, cu o medie de peste 8. Avea o minte sclipitoare şi un talent înnăscut pentru proză: profesorii spuneau că scria în stilul lui Franz Kafka. Totuşi, nebunia dovedită de medicii de la psihiatrie nu a putu fi tratată. Nici măcar ţinută sub control. Aseară, individul a reuşit să evadeze de la Spitalul de Maximă Siguranţă Grajduri din Iaşi.

Medicii au anunţat imediat, la Poliţie, dispariţia lui Silviu şi toată lumea a intrat în alertă, din cauză că, fără tratament, individul putea deveni extrem de periculos. La fel cum s-a întâmplat şi acum şase ani, când şi-au ucis mama şi bunica. După aproape 20 de ore de căutări, a fost găsit. I se făcuse foame şi plecasă să caute de mâncare.

În ianuarie 2012, Silviu Cătălin Tecuţă a mai evadat o dată, de la Socola, unde era internat pentru o expertiză psihiatrică. El a fost prins atunci după două ore.