A fost nevoie să moară un om pentru ca autorităţile să ia în calcul pericolul reprezentat de urşii şi porcii mistreţi care coboară din pădure. Un bărbat din Argeş a fost omorât în această dimineaţă de un porc mistreţ chiar în grădina casei lui. Muşcătura animalului a fost atât de puternică încât i-a secţionat artera femurală şi i-a provocat hemoragia fatală

DISTRIBUIȚI

A fost nevoie să moară un om pentru ca autorităţile să ia în calcul pericolul reprezentat de urşii şi porcii mistreţi care coboară din pădure. Un bărbat din Argeş a fost omorât în această dimineaţă de un porc mistreţ chiar în grădina casei lui. Muşcătura animalului a fost atât de puternică încât i-a secţionat artera femurală şi i-a provocat hemoragia fatală ciobanului. După episodul sângeros, autorităţile locale se gândesc să ceară de la minister permisiunea pentru a putea împuşca animalele periculoase.

Bărbatul, de 40 de ani, era cu oile la păscut în propria grădină, la aproximativ 200 de metri de casă şi la doar un kilometru de strada principală a localităţii Tigveni. Sălbăticiunea l-a atacat din senin şi i-a secţionat artera femurală. Un alt cioban a auzit strigătele disperate ale bărbatului şi l-a salvat din colţii mistreţului, apoi a sunat la 112.

Un echipaj SMURD a fost trimis de la Curtea de Argeş. Paramedicii au încercat să oprească sângerarea, însă bărbatul intrase în stop cardio-respirator, iar medicii nu l-au mai putut salva.

Atacurile urşilor şi ale porcilor mistreţi în zona de nord a judeţului Argeş au luat amploare în ultimul timp. Sălbăticiunile au coborât de zeci de ori de pe munte, în ultimele luni, şi au făcut prăpăd în gospodării.

Bărbatul ucis de animalul sălbatic era căsătorit şi avea doi copii. După nenorocire, autorităţile locale au decis să solicite ministerului de resort o derogare pentru a putea împuşca animalele agresive.