Maraton de audieri la Curtea Supremă. Persoane cu funcţii înalte în stat au ajuns în această dimineaţă în faţa magistraţilor

DISTRIBUIȚI

A fost maraton de audieri la Curtea Supremă, în mai multe dosare în care sunt vizate persoane cu funcţii înalte în stat. Fosta soţie a lui Călin Popescu Tăriceanu a fost citată pentru a da declaraţii în faţa judecătorilor în dosarul în care preşedintele Senatului este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. În tot acest timp, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a venit în instanţă la un nou termen în dosarul în care este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu. Liviu Dragnea a avut parte de o surpiză neplăcută la Curtea Supremă. A fost întâmpinat de un grup de protestatari, care i-au cerut demisia şi au afişat deja cunoscutul mesaj REZIST.

Pentru că au simţit că nu mai sunt luaţi în seamă în Piaţa Victoriei, protestatarii s-au mutat astăzi la Curtea Supremă

Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că în urma scandalului creat în jurul adoptării Ordonanţei de Urgenţă 13 în seara de 31 ianuarie şi a protestelor care au urmat, singura măsură a fost demiterea fostului ministru al Justiţiei Florin Iordache.

După terminarea şedinţei de judecată, la ieşire, Liviu Dragnea a avut un scurt schimb de replici cu cei adunaţi în semn de protest şi care l-au acuzat de fraudarea referendumului.

Liviu Dragnea nu a dorit să comenteze deciazia de ieri a Curţii Supreme, care a decis să menţină condamnarea pe care preşedintele Camerei Deputaţilor a primit-o în dosarul privind fraudarea referendumului. Tot astăzi a fost audiată în instanţă şi fosta soţie a lui Călin Popescu Tăriceanu. Ea a fost chemată să depună mărturie în dosarul în care Tăriceanu este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.