A fost înmormântată fetița care a mâncat fructe otrăvitoare. Sora ei este în continuare internată la Terapie Intensivă

DISTRIBUIȚI

E jale mare în comuna constănţeană Dunăreni, unde astăzi a fost înmormântată una dintre cele cinci fetiţe care au mâncat fructe otrăvitoare. Sora ei este în continuare internată la Terapie Intensivă, iar medicii spun că stara sa de sănătate este gravă. Celelalte trei copile sunt şi ele în spital, dar vor supravieţui, cu siguranţă. Între timp, autorităţile locale au anunţat că vor demara o procedură de informare în şcoli pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete niciodată.

Ciudatele fructe negre care au îndoliat localitarea cresc de ani buni în boscheţii de pe marginea drumului. Niciodată nu s-a gândit cineva că ele ar putea ucide copii.

Cele cinci fetiţe plecate toate la joacă, la marginea comunei, s-au bucurat de gustul lor. Când au ajuns acasă li s-a făcut brusc rău. Surorile, una de 6 ani şi cealaltă de 4, ar fi mâncat mai multe, iar cea mică a murit. Mulţi spun că dacă părinţii le-ar fi supravegheat, tragedia putea fi evitată. Dar aceştia, oameni sărmani, n-au avut timp să stea cu ele, pentru că erau la muncă, prin sat.

Speriate de întâmplare, autorităţle locale au hotărât să ia măsuri.

Poliţia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.