A fost din nou alertă pe Marea Neagră. O ambarcaţiune cu 157 de migranţi la bord a fost la un pas să se scufunde, după ce a plutit în derivă ore în şir

DISTRIBUIȚI

A fost din nou alertă pe Marea Neagră. O ambarcaţiune cu 157 de migranţi la bord, adulţi şi copii, a fost la un pas să se scufunde după ce a plutit în derivă ore în şir. Refugiaţii plecaseră din Turcia şi voiau să ajungă pe malul românesc. Când marea a devenit însă agitată, oamenii au cerut ajutor, însă, până la sosirea salvatorilor, unul dintre ei ar fi sărit în apă, spun cei care se aflau la bordul navei. După ore bune, migranţii au fost debarcaţi în portul Midia, iar poliţiştii de frontieră îl caută în continuare pe omul care e posibil să fi dispărut în mare.

Era trecut de ora 11 când poliţiştii de frontieră au detectat ambarcaţiunea suspectă. Nava se îndrepta spre apele teritoriale româneşti când pe mare s-a pornit furtuna aşa că de pe nava migranţilor, aflată în derivă, s-au transmis mai multe apeluri de urgenţă. Imediat în zonă au fost trimise două nave ale Gărzii de Coastă şi o ambarcaţiunea a Marinei Militare. În acelaşi timp, un elicopter al Armatei a survolat zona

După aproape 16 ore, poliţiştii de la Garda de Coastă au reuşit să acosteze în siguranţă, în portul Midia-Năvodari. La bord au fost descoperite 157 de persoane, printre care 56 de copii.

Cei 157 de migranţi sirieni şi irakieni vor ajunge în cele din urmă într-un centru special de primire din Galaţi. Dacă vor cere azil politic, autorităţile vor demara procedurile pentru acordarea acestuia. În caz contrar, migrantii vor fi trimişi înapoi în ţara lor. Poliţiştii încearcă acum să afle dacă persoana care i-a ajutat să urce pe ambarcaţiune se afla la bord. Este a patra ambarcaţiune cu migranti interceptată în mai puţin de o lună de zile pe Marea Neagră.