A fost dat startul Jocurilor Olimpice de iarnă, organizate anul acesta în Coreea de Sud, la PIONG-CEANG. Un spectacol impresionant, cu artificii, proiecţii, personaje de poveste, cu sute de dansatori şi de muzicieni a încântat cei 35.000 de spectatori şi alte milioane de oameni de pe mapamond

DISTRIBUIȚI

A fost dat startul Jocurilor Olimpice de iarnă, organizate anul acesta în Coreea de Sud, la PIONG-CEANG. Un spectacol impresionant, cu artificii, proiecţii, personaje de poveste, cu sute de dansatori şi de muzicieni a încântat cei 35.000 de spectatori şi alte milioane de oameni de pe mapamond. Ţara noastră este şi ea prezentă la Olimpiada de iarnă. Delegaţia României a defilat în cadrul ceremoniei de deschidere care a durat nu mai puţin de două ore.

Spectacolul de pe arena din Pyeongchang a debutat cu un foc de artificii, acompaniat de acordurile muzicii.

Ceremonia a debutat cu povestea a cinci copii – reprezentând cere cinci inele şi culori olimpice – care pornesc într-o aventură, însoţiţi şi îndrumaţi de creaturi fantastice.

Întreaga poveste a avut ca element central ideea părcii şi a legăturilor strânse dintre cele două ţări vecine – Coreea de Sud şi Coreea de Nord. Dealtfel, Jocurile au fost botezate şi „Olimpiada împăcării”.

Punctul culminant al spectacolului a fost momentul în care sute de muzicieni au dansat şi bătut la unison şi în sincron în tobele tradiţionale coreene.

Seara a continuat cu prezentarea celor 92 de ţări care vor concura în cadrul ediţiei cu numărul 23 a Olimpiadei de iarnă, ce se va încheia pe 25 februarie. Delegaţiile au întrat în ordine alfabetică, însă după alfabetul coreean. Delegaţia Greciei a intrat prima în arenă. Coreea de Nord şi cea de Sud au defilat împreună, sub acelaşi steag – o Peninsulă a Coreei unificată, pe un fundal alb. Din delegaţia României fac parte 28 de sportivi care vor concura la cinci probe. Ţara noastră nu a mai obţinut o medalie la Jocurile Olimpice de iarnă de 50 de ani. Cei 168 de sportivi ruşi participă la Jocuri sub steagul Olimpic, şi nu sub cel al ţării lor. Rusia a fost suspendată de Comitetul Olimpic din cauza dopajului.