A fost cel mai mare miting sindical din ultimii ani. Zece mii de oameni din Poliţie, Sănătate şi Transporturi, dar şi alte domenii de activitate au protestat în faţa Guvernului

DISTRIBUIȚI

A fost cel mai mare miting sindical din ultimii ani. Zece mii de oameni din Poliţie, Sănătate şi Transporturi, dar şi alte domenii de activitate au protestat în faţa Guvernului. Trecerea taxelor sociale de la angajator la angajat este principala lor nemulţumire, fiind convinşi că această decizie va duce la scăderi salariale. Liderii sindicatelor au stat mai bine de 3 ore la discuţii cu premierul României. Însă fără să obţină ceva concret. Nu s-a renunţat la transferul plăţii contribuţiilor la angajat. Vineri vor avea loc din nou discuţii la Guvern pentru a găsi o soluţie care să mulţumească pe toată lumea.

La ora 11 a început protestul în piaţa Victoriei, unde s-au strâns câteva mii de persoane. Au participat angajaţi din toate sectoarele de activitate, veniţi din diferite judeţe ale ţării să îşi strige nemulţumirile în faţa Guvernului.

Propunerea Guvernului de transfer al taxelor sociale de la angajator la angajat, aşa cum au decis guvernanţii să se întâmple de anul viitor, este principala nemulţumire a sindicaliştilor.

Totodată, aceştia cer şi modificarea legii 62/2011 pentru deblocarea negocierii şi încheierii contractelor colective de muncă.

O delegaţie a protestatarilor prezenţi la miting a fost primită la discuţii la sediul Guvernului încă de la ora 11.30.

În tot acest timp, spaţiul în care protestau angajaţii devenea neîncăpător.

După trei ore şi jumătate de discuţii, liderii sindicatelor au ieşit împreună cu premierul Mihai Tudose să anunţe concluziile negocierilor. În ceea ce priveşte transferul plăţii contribuţiilor la angajat..

Sindicaliştii din sănătate au nemulţumiri şi legate de acordarea sporurilor pentru condiţiile de muncă. Dacă nu vor fi rezolvate toate revendicările, angajaţii vor începe demersurile pentru declanşarea grevei.

Vineri vor fi noi discuţii la Guvern cu premierul României şi toate confederaţiile sindicale.