A fost activat planul roşu de intervenţie în judeţul Neamţ după ce o utilitară s-a ciocnit frontal cu un microbuz. O femeie şi-a pierdut viaţa, iar alte 6 persoane au ajuns la spital

DISTRIBUIȚI

A fost activat planul roşu de intervenţie în judeţul Neamţ după ce o utilitară s-a ciocnit frontal cu un microbuz. O femeie şi-a pierdut viaţa iar alte 6 persoane au ajuns la spital. Microbuzul se îndrepta spre biserică şi mergea regulamentar. Urmează imagini şi detalii care vă port afecta empţional.

Cinci persoane din localitatea Leghin, judeţul Neamţ voiau să ajungă în această dimineaţă la slujba din comună. Dar, pentru că era foarte frig şi biserica departe, au rugat un tânăr din localitate, care are un microbuz, să le transporte. Însă, pe drumul naţional 15B între Târgu Neamţ şi Poiana Largului, o autoutilitară a pătruns pe contrasens şi a lovit frontal microbuzul. Persoanele aflate pe scaunele din faţă nu purtau centura de siguranţă, iar în urma impactului au fost proiectate în parbriz. Medicii au încercat în zadar să o resusciteze pe una dintre victime, femeia a decedat. Fiul ei, ajuns la locul accidentului, a avut un şoc când a aflat că mama lui a murit.

Alte 2 persoane se află în stare gravă şi au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ. Celelalte trei persoane din microbuz şi şoferul autoutilitarei au suferit răni mai uşoare fiind transportate la spital pentru investigaţii amănunţite.

Din primele cercetari, se pare că şoferul autoutilitarei care transporta marfă ar fi pătruns pe contrasens din cauza oboselii.

Traficul pe drumul naţional 15B a fost blocat mai bine de o oră.