98 de ani de la Marea Unire. În capitală, 35.000 de oameni au asistat la parada de 1 Decembrie

DISTRIBUIȚI

La Bucureşti, vremea frumoasă a scos din case 35.000 de oameni care au asistat la parada de 1 Decembrie. Piaţa Arcului de Triumf s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cei dornici să vadă de aproape militarii şi tehnica armatei române.

Acesta a fost semnalul de începere a paradei. Brusc, toţi ochii au fost aţintiţi spe Arcul de Triumf şi toate urechile ciulite. Înfriguraţi sau… de ce nu… cu ureche muzicală, unii dintre copii au bătut din picioare pe ritmul fanfarei. Ca să vadă mai bine desfăşurarea de forţe, alţii s-au urcat în copaci.

În public au fost şi părinţi şi bunici şi nepoţi. Un soare blând le-a mângâiat şi luminat chipurile, iar ei le-au zâmbit şi i-au salutat pe militari.

În familiile celor mai mulţi români, participarea la paradele de 1 decembrie este o tradiţie.

La Arcul de Triumf n-au venit doar bucureştenii. Mulţi români au bătut sute de kilometri ca să fie în Capitală, în zi de sărbătoare.

După paradă mulţi au rămas să facă o vizită la muzeul deschis în interiorul Arcului de Triumf. Anul trecut şi acum doi ani, parada de ziua naţională a avut loc în Piaţa Constituţiei, Arcul de Triumf fiind închis pentru renovare.