60 de solicitări pe oră. Una în fiecare minut. Peste 1.400, la fiecare 24 de ore. Acestea sunt cifrele cu care se confruntă zilnic angajaţii de la Serviciul de Ambulanţă. În spatele numerelor sunt, însă, vieţi omeneşti care au nevoie disperată de ajutor. Într-o Capitală sufocată de maşini şi într-un oraş în care numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov creşte constant, salvatorii duc o luptă zilnică cu traficul, dar şi cu cazurile grave care nu suportă niciun minut de întârziere. Acum, angajaţii de pe Ambulanţă sunt nevoiţi ca pentru câteva zile să ocolească unul dintre cele mai mari spitale de urgenţă din ţară, Spitalul Floreasca. Secţia de Terapie Intensivă este în plin proces de dezinfecţie

DISTRIBUIȚI

60 de solicitări pe oră. Una în fiecare minut. Peste 1.400, la fiecare 24 de ore. Acestea sunt cifrele cu care se confruntă zilnic angajaţii de la Serviciul de Ambulanţă. În spatele numerelor sunt, însă, vieţi omeneşti care au nevoie disperată de ajutor. Într-o Capitală sufocată de maşini şi într-un oraş în care numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov creşte constant, salvatorii duc o luptă zilnică cu traficul, dar şi cu cazurile grave care nu suportă niciun minut de întârziere. Acum, angajaţii de pe Ambulanţă sunt nevoiţi ca pentru câteva zile să ocolească unul dintre cele mai mari spitale de urgenţă din ţară, Spitalul Floreasca. Secţia de Terapie Intensivă este în plin proces de dezinfecţie, spun surse medicale.

Pentru victima unui accident rutier grav câteva minute şi chiar secunde pot face diferenţa între viaţă şi moarte. Este vital ca omul rănit să ajungă cât mai repede în mâinile salvatorilor din spitalele de urgenţă. Traficul îngreunat din Capitală, dar şi înmulţirea apelurilor la 112 care solicită un echipaj al Ambulanţei transformă fiecare caz într-o cursă contracronometru.

Mai bine de jumătate din solicitări reprezintă cazuri grave. Apelurile la 112 se înmulţesc de la o zi la alta, iar spitalele sunt supraaglomerate. Atunci când vreuna dintre secţii trebuie dezinfectată, cazurile care nu reprezintă urgenţe majore sunt redirecţionate către alte spitale de urgenţă.

Aşa că, pacienţii a căror stare nu este foarte gravă sunt transportaţi la alte spitale din Bucureşti.

Surse medicale spun că dezinfecţia va dura cel puţin două-trei zile. Reprezentanţii spitalului n-au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere.