6 tone de droguri au fost confiscate de poliţiştii români în ultimile luni, iar peste 200 de persoane au ajuns în spatele gratiilor

DISTRIBUIȚI

6 tone de droguri au fost confiscate de poliţiştii români în ultimile luni. Impresionanta cantitatem de stupefiante a fost ridicată în urma a sute de acţiuni desfăşurate de poliţiştii antidrog în colaborare cu procurorii DIICOT şi specialişti din cadrul Serviciului Român de Informaţii. Sute de acţiuni au fost demarate pentru finalizarea cazurilor iar peste 200 de persoane au ajuns în spatele gratiilor. 

Membrii reţelei transportau drogurile în containere transoceanice pentru a trece neobservate de controalele prin metode clasice de scanare.  Gruparea era condusă de un columbian iar la activităţi de prindere a acestora  au participat 150 de poliţişti de la antidrog şi au avut ajutor din partea specialiştilor de la DEA din Statele Unite ale Americii şi din Spania precum şi a altor structuri din ţara noastră. Dar numai în ultimele luni anchetatorii români au destructurat peste 60 de grupări specializate în traficul de droguri.

În total 6 tone de droguri au fost confiscate de oamenii legii în urma acestor acţiuni de amploare.

Zece mii de persoane au fost audiate în aceste cazuri dintre care peste 2000 sunt urmărite penal, iar peste 600 de suspecţi au fost arestaţi.