50 de aeronave au survolat deasupra Arcului de Triumf. Vedetele paradei au fost avioanele F16, care au fost aduse în România la sfârşitul lunii octombrie

DISTRIBUIȚI

Parada aeriană de 1 Decembrie a întors zeci de mii de capete, iar cei mai încântaţi de avioane şi elicoptere au fost copiii. În total, 50 de aeronave au survolat cerul de deasura Arcului de Triumf. Vedetele paradei au fost avioanele F16, care au fost aduse în România la sfârşitul lunii octombrie şi pentru care statul a plătit peste 600 de milioane de euro.

Au fost construite în Statele Unite ale Americii. Pot fi folosite şi în timpul bombardamentelor, şi ca avioane de vânătoare. Viteza maximă pe care o pot atinge este de două ori mai mare ca viteza sunetului. Adică, pot zbura cu 2.100 de km pe oră. Au tunuri mitralieră şi monturi sub aripi pentru rachete şi bombe. Vorbim despre avioanele de tip F16, pe care românii le-au putut admira, în premieră, astăzi, de ziua României.

628 de milioane de euro a plătit statul român pentru şase avioane de acest fel.

În total, Forţele Aeriene Române au participat la parada de 1 Decembrie, organizată la Arcul de Triumf, cu 50 aeronave, avioane şi elicoptere.

La finalul paradei aeriene, drapelul României a fost desenat…pe cer.