400 de câini îşi aşteaptă nerăbdători stăpânii numai la Dog Rescue Shelter în Bucureşti. Doi dintre ei s-au aflat astăzi în Parcul Icoanei, în speranţa că un om cu suflet mare îi va lua acasă. Cuminţi şi ascultători, căţeii s-au jucat cu copiii şi au încercat parcă să-i impresioneze pe trecători

DISTRIBUIȚI

Animalele abandonate mai pot avea o şansă, dacă se găsesc oameni cu suflet care să le adopte, să le ofere un cămin şi afecţiune. În lipsa sprijinului din partea autorităţilor, ONG-urile se luptă pentru a salva cât mai multe patrupede care au fost maltratate şi abandonate. Sunt sterilizate, vaccinate, li se oferă adăpost şi hrană, însă în cele din urmă animalelor trebuie să li se găsească un stăpân iubitor. Cei care sunt interesaţi să ofere o viaţă mai bună necuvântătoarelor sunt aşteptaţi şi în Parcul Icoanei din Bucureşti, unde pot să îşi aleagă animalul preferat.

400 de câini îşi aşteaptă nerăbdători stăpânii numai la Dog Rescue Shelter în Bucureşti. Doi dintre ei s-au aflat astăzi în Parcul Icoanei, în speranţa că un om cu suflet mare îi va lua acasă. Cuminţi şi ascultători, căţeii s-au jucat cu copiii şi au încercat parcă să-i impresioneze pe trecători. Unul dintre ei a fost abandonat în stradă. Stăpânii lui nu l-au mai vrut pentru că… crescuse prea mare. Celălalt a fost iniţial adoptat, dar când credea că o să ducă o viaţă lipsită de griji, a fost abandonat la o altă clinică.

Un alt caz este al acestei pisicuţe, care a fost pur şi simplu împachetată într-o sacoşă de rafie şi aruncată în curtea adăpostului. Nimeni nu poate explica de ce oamenii au dezvoltat de-a lungul timpului această atitudine faţă de animale. Voluntarii de la adăpost ne spun însă că acestea sunt cazuri fericite, în comparaţie cu cele de câini tăiaţi sau loviţi.

În lipsa unei legislaţii care să pedepsească aspru cruzimea faţă de bietele necuvântătoare, cazurile de animale care sunt schingiute sunt tot mai multe.

Adesea uităm că animalele ne sunt loiale şi că ne pot fi cei mai buni prieteni. Şi ele sunt fiinţe şi au, la fel ca şi noi, dreptul la afecţiune şi viaţă.

Animalele au nevoie de noi, la fel cum şi noi avem nevoie de ele. Este timpul să nu le mai tratăm cu indiferenţă sau, şi mai grav, să ne purtăm crud cu ele. E nevoie de educaţie de calitate pentru a conştientiza că şi animalele au suflet şi pot fi rănite, dar şi de o legislaţie bine pusă la punct, care să prevadă pedepse mai aspre pentru cei care le maltratează. Intră pe focusprimatv.ro şi semnează petiţia prin care cerem adoptarea legii care prevede închisoare de până la 7 ani pentru cei care torturează necuvântătoarele, dar şi o poliţie a animalelor funcţională.