36 de familii din Bacău cred din nou în oameni şi văd cum visele lor devin realitate. Se întâmplă pe şantierul Big Build, acolo unde Habitat for Humanity readuce speranţa în sufletele unor familii nevoiaşe şi schimbă destinele acestora

DISTRIBUIȚI

36 de familii din Bacău cred din nou în oameni şi văd cum visele lor devin realitate. Se întâmplă pe şantierul Big Build, acolo unde Habitat for Humanity readuce speranţa în sufletele unor familii nevoiaşe şi schimbă destinele acestora. Până vineri, locuinţele vor fi gata cu ajutorul a sute de voluntari români şi străini. Colega mea Oana Alexandru ne spune se s-a întâmplat astăzi pe şantier. Bună seara, Oana, te ascultăm!

Ionela este mama a doi îngeraşi, Luca şi Sofia. Iar pe lângă mamă, mai este şi dascălul şi îndrumătorul a 25 de elevi. În urma unor probleme, Ionela a hotărât să înceapă un nou drum alături de cei doi copii ai săi, iar în urmă cu 4 ani a divorţat.

Acum cei trei locuiesc în casa părinţilor ei, un apartament cu 2 camere care găzduieşte 5 suflete. Părinţii au nevoie de îngirijiri medicale, iar copiii au nevoie de un loc în care să îşi facă temele, dar şi să se joace. Ea a făcut tot posibilul pentru a reuşi să le ofere acest lucru, însă nu a reuşit.

Spune că vrea ca părinţii ei să se bucure de pensia pe care o au, fără să simtă că mai au în grijă încă trei persoane. Acum, acest vis va deveni realitate cu ajutorul echipei Habitat for Humanity.

Copiii sunt şi ei nerăbdători să aibă propria lor casă.

Cei mici deja îşi închipuie cum va fi viaţa lor într-o casă nouă şi nu au putut să nu vorbească şi cu prietenii lor despre asta.

Acum, marele lor vis se va transforma în realitate.

În numai cinci zile, în Bacău, peste 450 de voluntari români şi străini din cadrul organizaţiei Habitat for Humanity România construiesc 36 de locuinţe pentru tot atâtea familii încercate de viaţă.