140 de ani de la câştigarea Independenţei şi încoronarea Regelui Carol I. Principesa Margareta şi Principele Radu, dar şi principesa Maria au ţinut un scurt moment de reculegere la statuia regelui Carol I din faţa Palatului Regal

DISTRIBUIȚI

Astăzi Sărbătorim 140 de ani de la câştigarea Independenţei dar şi încoronarea Regelui Carol I. Tot astăzi Principesa Margareta şi Principele Radu, dar şi principesa Maria au ţinut un scurt moment de reculegere la statuia regelui Carol I din faţa Palatului Regal.

Evenimentul a început cu un recital muzical al Orchestrei Reprezentative a Armatei.

Apoi, principesa Margareta şi principele Radu, alături de Principesa Maria au depus o coroană de flori la statuia regelui Carol l din Piaţa Palatului Regal.

Ceremonia i-a adus împreună pe mai mulţi simpatizanţi ai monarhiei. Aceştia au venit cu steaguri cu însemnele regale, bannere şi pancarte cu portretul regelui Mihai. Printre ei şi domnul Cristian, un monarhist convins.

În plus, pe 10 mai 1866, prinţul Carol I a fost proclamat Domnitor al României, iar la 10 mai 1881, a fost proclamat regatul. În încheierea ceremoniei militare, Militarii Brigăzii 30 Garda „Mihai Viteazul” au oferit publicului o demonstraţie de îndemânare cu arma.