12 preşcolari din comuna dâmboviţeană Vârfuri învaţă, în fiecare zi, într-un container. Cei mici se încălzesc cu un radiator şi un calorifer electric

DISTRIBUIȚI

12 preşcolari din comuna dâmboviţeană Vârfuri învaţă, în fiecare zi, într-un container. Cei mici se încălzesc cu un radiator şi un calorifer electric. Părinţii micuţilor ştiu că nu sunt cele mai bune condiţii, dar nu au unde să îi ducă. Cea mai apropiată unitate şcoală este la şase kilometri distanţă, iar ca să ajungă la grădiniţă, preşcolarii ar trebui să traverse o pădure. De teama gerului, mulţi dintre părinţi şi-au ţinut copiii acasă în aceste zile. În Dâmboviţa, mâine toate grădiniţele şcolile şi liceele vor fi închise. 

De când s-a instalat gerul în Dâmboviţa, doar doi prichindei s-au mai încumetat să ia drumul spre grădiniţă, prin nămeţi. Frigul, dar şi valul mare de viroze i-au ţinut pe cei mai mulţi copii acasă.

Autorităţile au făcut tot ce au putut pentru ca grădiniţa să fie primitoare, iar micuţii se încălzesc cu un radiator şi un calorifer. Nu se plâng, mai ales că modului destinat de fapt sinistraţilor este foarte aproape de casă.

Grădiniţa funcţionează de ani buni în acest container, în care încap 12 copii.

În lipsa unei alte variante, părinţii se mulţumesc cu grădiniţa din container, mai ales că până la şcoala din centrul comunei Vârfuri au de mers pe jos, prin pădure, aproape 6 kilometri.

Reprezentanţi Inspectoratului Şcolar speră ca pentru cei 12 micuţi să se găsească, în scurt timp, o altă soluţie.  

În Dâmboviţa programul şcolar a funcţionat aproape perfect, cu o singură excepţie. Directorul unei şcoli din Tărtăşeşti a decis să îi lase pe copii acasă. Astăzi, alte trei unităţi şcolare, printre care şi Colegiul Economic din Târgovişte, au solicitat întreruperea cursurilor din cauza vremii.